Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών

Στο Υπουργείο Υγείας συστήνεται Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών. Η επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού και αποτελείται από τον Πρόεδρο και είκοσι (20) μέλη. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών.

Αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών της χώρας, ο συντονισμός και η προώθηση των αναγκαίων μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, καθώς και η παρακολούθηση εφαρμογής τους. Οι ανωτέρω φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή εφαρμόζουν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών μετά την έγκρισή του.

Η Επιτροπή, συντάσσει κάθε χρόνο έκθεση σχετικά με την εφαρμογή και την αξιολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά, την οποία υποβάλλει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή των Ελλήνων. Την έκθεση παρουσιάζει στην ως άνω Επιτροπή ο Εθνικός Συντονιστής σε σχετική ειδική επί του θέματος συνεδρίασή της, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι

1. ΔΡ. ΚΟΥΪΜΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Επίτιμος Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής, Ψυχίατρος με εξειδίκευση στις Εξαρτήσεις, Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής.


2. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Υπάλληλος της ΑΑΔΕ που υπηρετεί στο Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών, με αναπληρωτή τον ΓΑΝΕΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ, Υπάλληλο της ΑΑΔΕ που υπηρετεί στο Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών,ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών

3. ΚΑΛΠΥΡΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ- ΔΗΜHΤΡΙΟΣ, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, με αναπληρωτή τον ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΘΕΟ, Σύμβουλο Πρεσβείας Α, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών.

4. ΣΑΡΡΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Τμηματάρχης του Τμήματος Καταπολέμησης Ναρκωτικών και Παραβατικότητας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με αναπληρωτή τον ΤΣΑΡΔΑΚΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

5. ΛAΓΚΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Επισμηναγός (ΥΙ), με αναπληρώτρια την ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Αντισυνταγματάρχη (ΥΙ), ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

6. TΣΙΑΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, Εκπαιδευτικός, με αναπληρώτρια την ΓΙΟΒΑΝΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, Σύμβουλο Α’ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και Συντονίστρια της Επιστημονικής Μονάδας του Ι.Ε.Π. «Μειονοτική, Διαπολιτισμική και Ομογενειακή Εκπαίδευση, Σχολεία Φυλακών», ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

7. ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, υπάλληλος του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας, με αναπληρωτή τον ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ, υπάλληλο του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

8.ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ , Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων με αναπληρώτρια την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΦΡΑΓΚΟΥ, που υπηρετεί στο Τμήμα Εξαρτησιογόνων Ουσιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας.

9. ΝΤΑΒΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ,Υπαλλήλος του Τμήματος Οργάνωσης ΤΑ, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΤΑ, με αναπληρωτή τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, υπάλληλο του Τμήματος Οργάνωσης ΤΑ, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΤΑ, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών.

10. ΜΠΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Πλοίαρχος Λ.Σ., Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, με αναπληρώτρια την ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΑ Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., Επόπτης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

11. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), με αναπληρωτή τον ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, Αντιπρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ., ως εκπρόσωποι του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

12. ΛΙΑΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), με αναπληρωτή τον ΓΚΙΤΑΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Δρα Ψυχολογίας, Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, ως εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ.

13. ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ, Ψυχίατρος, Διευθύντρια Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω, με αναπληρωτή τον ΥΦΑΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Κοινωνιολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνο Τμήματος Έρευνας – Τεκμηρίωσης – Εκπαίδευσης 18 Άνω, ως εκπρόσωποι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.).

14. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΚΙΑ, Διευθύντρια Ψυχιατρικής, Προϊσταμένη του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ», με αναπληρωτή τον ΓΚΙΟΥΖΕΠΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟ, Ψυχολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ», ως εκπρόσωποι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.).

15. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΥΤΑΣ, ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών, με αναπληρώτρια τη ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία υπηρετεί στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών, ως εκπρόσωποι του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών.

16. ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», με αναπληρώτρια την ΤΣΙΦΕΤΑΚΗ ΝΙΚΗ, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας στο Γ.Ν.Ιωαννίνων «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», ως εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».

17. ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ιατρός ΕΣΥ, Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικής, με αναπληρωτή τον ΜΙΧΑΛΑΡΕΑ ΗΛΙΑ, Ψυχολόγο, ως εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

18. ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (Ε.Κ.ΤΕΠ.Ν), με αναπληρώτρια την ΜΠΑΦΗ ΙΟΥΛΙΑ, Υπεύθυνη Μείωσης της Ζήτησης του Ε.Κ.ΤΕΠ.Ν, ως εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά(Ε.Κ.ΤΕΠ.Ν).

19. KΟΚΚΕΒΗ ΑΝΝΑ, με αναπληρωτή τον ΦΩΤΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, οι οποίοι υπηρετούν στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ» (ΕΠΙΨΥ), ως εκπρόσωποι του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ» (ΕΠΙΨΥ).

20. ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Κοινωνικός Λειτουργός, στέλεχος του Κ.Π. Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, με αναπληρωτή τον ΣΙΑΝΤΣΗ ΛΑΖΑΡΟ, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Κλινικός Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Π. Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ως εκπρόσωποι του Δικτύου των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

21. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, Ειδική Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη, αποσπασμένη στο Γραφείο της Υφυπουργού Υγείας, με αναπληρώτρια την ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,υπάλληλο στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», αποσπασμένη στο Γραφείο της Υφυπουργού Υγείας.